Támogatás

„Én zsidó vagyok? Hogyhogy zsidó vagyok? Mi az? Sárga vagyok én, vagy zöld vagy kék vagy milyen? Éppen olyan testszín vagyok, mint a magyarok. (…) Én magamban, mikor nem gondolok erre, abszolúte nem vagyok zsidó, egy fiú vagyok, a szerelem a hazám, és az istenem a halál! És valaki rám néz, és az tudja, hogy én zsidó vagyok. (…) Engem kérdeznek, mikor rám néznek. Mit feleljek? Én egyszerűen elnevetném magam: de kérlek, hisz ez egy őrült ostobaság, csak nem fogunk ebben az érdekes életben ilyesmivel is foglalkozni? Sokszor úgy voltam vele, mintha az egész csak egy rossz vicc lenne, amit énellenem találtak ki, hogy ilyen butaság miatt is szenvedjek. Egész életemben zsidó legyek! Tessék talán felosztani ezt, mint a katonaságot vagy mint egy közmunkát, mindenki szolgáljon, mondjuk, egy évet, mint zsidó, ha már okvetlenül kell valaki zsidó is legyen, azonkívül, hogy ember.”

Szép Ernő

Ezer Gólem


Szép Ernő ötlete nyomán kérjük Önt is, legyen egy kicsit zsidó! Az se baj, ha már amúgy is az. A Gólem Színház Magyarország egyetlen zsidó színháza, bármit is jelentsen ez. És most Ön is tagja lehet közösségünknek! Ha már zsidó is kell, hogy legyen valaki (azonkívül, hogy ember), viseljük együtt a terheket!

Ezer Gólem – nem, ez nem egy titkos zsidó katonai szervezet elnevezése; hanem egy nagyon is nyilvános támogatói klubé. Egy évadon át Ön is a Gólem Színház társulati tagja lehet – ehhez nem kell mást tennie, mint egy éven át havi ezer forinttal támogatni munkánkat.

Miért pont ezer? Mert a héber ezer szó jelentése: Segítő. Segítsen Ön is színházunknak, hogy ne csak túléljünk, hanem éljünk is; mert nemcsak a testünknek van szüksége táplálékra, hanem a lelkünknek is. A kultúra, a művészet ugyanúgy elengedhetetlen része a mindennapjainknak, mint „a kenyér és a cirkusz”.

Ezerjen minket, hogy része lehessen színházunknak; adományozónkként klubeseményeink vendége lehet, hiszen aki kicsit kipróbálja, milyen zsidónak lenni, megérdemel bizonyos előjogokat.

Az Ezer Gólem Serege nem katonai szervezet, hanem fennmaradásunk záloga. Ha Önnek is fontos a munkánk, csatlakozzon! Segítsen, hogy ezer évig dolgozhassunk! Legyen Ön is egy kicsit zsidó!

Bankkártyás adományozás

Támogasson minket egyszerűen bankkártyával az alábbi formon keresztül.

Amennyiben rendszeres adományozással támogatnád munkánkat, kérjük regisztrálj.

A rendszeres támogatás során havonta támogat minket az általad alább kiválasztott összeggel.

A rendszeres támogatás bármikor megszakítható a fiók oldalon.

REGISZTRÁCIÓ

Ha már regisztrált adományozó vagy, lépj be a fiókodba.

Banki átutalás

A közlemény rovatban kérjük tüntesd fel: EZER GÓLEM és add meg e-mail címed, hogy későbbi klubeseményeinkről értesíteni tudjunk.

Számlatulajdonos: Gólem Színház Közhasznú Egyesület
Bankszámlaszám: 16200010-10074668

Külföldről utaláshoz ezek az adatok is kellenek:
MAGNET Bank
IBAN: HU67162000101007466800000000
BIC: HBWEHUHB

Készpénz

A Magnet Bank fiókjaiban személyes befizetéssel is lehet támogatni a Gólemet.

A befizetéshez ezekre az adatokra lesz szükség:

Számlatulajdonos: Gólem Színház Közhasznú Egyesület
Bankszámlaszám: 16200010-10074668
A közlemény rovatban kérjük tüntesd fel: EZER GÓLEM

Postai befizetés

Ha szereted a klasszikus utakat, postai befizetéssel is tudsz minket támogatni. Ide kattintva add meg a postacímedet, és már küldjük is az ehhez szükséges “sárgacsekkeket”.

1% felajánlása

Ha adód 1%-át szeretnéd a Gólem Színháznak felajánlani, rendelkező nyilatkozatodban a Gólem Színház Közhasznú Egyesület adószámát kell feltüntetned: 18187135-2-13

powered by Impala Studio