2

Zsidó Előadóművészeti Központ

Több mint egy évtizede már, hogy a Gólem Színház, Magyarország egyetlen zsidó színháza megalakult. Akkori álmaink mára már valósággá váltak és több mint 100,000 néző tapsolt előadásainkon, fesztiváljainkon, miközben az együttélés és a tolerancia fontosságát hirdettük, a zsidó értékek és kultúra bemutatását téve a színház központi gondolatává. Így váltunk nem csak Magyarországon, de egész Európában egyedülálló független zsidó színházzá. De sosem hagytuk abba az álmodozást! A központ célja, hogy különleges és egyedülálló programkínálatot nyújtson a zsidó tematikájú előadóművészetekben, de akár képző és vizuális művészeti projektek is megvalósulhassanak. Emellett az oktatás, az ismeretterjesztés, valamint a fejlesztési programok kaptak helyet a terveinkben. [button-default title="Nézz körül nálunk" url="https://golemkozpont.hu/golem-kozpont/a-golemrol/"]

Itt vagyunk/Here we are!

A zsidó negyed egyedi történelmi öröksége Budapestnek, ami különleges egész Európában. A legnagyobb különbség a krakkói, varsói vagy akár a párizsi hasonló negyedekkel szemben és az, ami igazán egyedivé teszi a “mi negyedünket”, az a benne történő valódi zsidó vircsaft. Itt élő közösséggel – boltokkal, működő zsinagógákkal, mikvével és még rengeteg tartozékával a zsidóságnak – találkozhat az idelátogató. Ezért nyitottuk itt meg a zsidó előadómávészeti központot.

The Jewish quarter is Budapest’s unique historical heritage, which is unique in all of Europe. The biggest difference compared to similar neighborhoods in Krakow, Warsaw, or even Paris, and what makes „our neighborhood” truly unique, is the real Jewish LIFE in it. The visitor can meet the community living here – shops, functioning synagogues, mikves and many other accessories of Judaism. That is why we opened the Center for Jewish Performing Arts here.

 

powered by Impala Studio