LEGYÉL TE IS EZER GÓLEM KLUBTAG!

 

„Én zsidó vagyok? Hogyhogy zsidó vagyok? Mi az? Sárga vagyok én, vagy zöld vagy kék vagy milyen? Éppen olyan testszín vagyok, mint a magyarok. (…) Én magamban, mikor nem gondolok erre, abszolúte nem vagyok zsidó, egy fiú vagyok, a szerelem a hazám, és az istenem a halál! És valaki rám néz, és az tudja, hogy én zsidó vagyok. (…) Engem kérdeznek, mikor rám néznek. Mit feleljek? Én egyszerűen elnevetném magam: de kérlek, hisz ez egy őrült ostobaság, csak nem fogunk ebben az érdekes életben ilyesmivel is foglalkozni? Sokszor úgy voltam vele, mintha az egész csak egy rossz vicc lenne, amit énellenem találtak ki, hogy ilyen butaság miatt is szenvedjek. Egész életemben zsidó legyek! Tessék talán felosztani ezt, mint a katonaságot vagy mint egy közmunkát, mindenki szolgáljon, mondjuk, egy évet, mint zsidó, ha már okvetlenül kell valaki zsidó is legyen, azonkívül, hogy ember.”

Szép Ernő

 

Szép Ernő ötlete nyomán kérjünk Téged is, legyél egy kicsit zsidó! Az se baj, ha már amúgy is az vagy. A Gólem Színház Magyarország egyetlen zsidó színháza, bármit is jelentsen ez. És most Te is tagja lehetsz közösségünknek! Ha már zsidó is kell, hogy legyen valaki (azonkívül, hogy ember), viseljük együtt a terheket!

Szép Ernő ötlete nyomán kérünk Téged is, legyél egy kicsit zsidó! Az se baj, ha már amúgy is az vagy.

Most Te is tagja lehetsz közösségünknek! Ha már zsidó is kell, hogy legyen valaki (azonkívül, hogy ember), viseljük együtt a terheket!

Az Ezer Gólem Klub egy nyilvános támogatói klub. Egy évadon át Te is a Gólem Központ társulati tagja lehetsz – ehhez nem kell mást tenned, mint egy éven át támogatni munkánkat.

Miért pont ezer? Mert a héber ezer szó jelentése: Segítség.

Ezerj minket, ha Neked is fontos a munkánk! Segíts, hogy ezer évig dolgozhassunk!

 

BANKI ÁTUTALÁS

A közlemény rovatban kérjük tüntesd fel: EZER GÓLEM és add meg e-mail címed, hogy későbbi klubeseményeinkről, fejleményeikről és exkluzív tartalmainkról értesíteni tudjunk.

Számlatulajdonos: Gólem Színház Közhasznú Egyesület
Bankszámlaszám: 16200010-10074668

Külföldről utaláshoz ezek az adatok is kellenek:
MAGNET Bank
IBAN: HU67162000101007466800000000
BIC: HBWEHUHB

powered by Impala Studio