Hírek / Elkezdtük Az utolsó velencei kalmár próbáit

Elkezdtük Az utolsó velencei kalmár próbáit

“Színházat csinálni azt jelenti: élni. Nagy szavak, de 1944-ben, a budapesti gettó egyik épületének pincéjében szó szerint kell érteni. Miért csinál 5 zsidó gyerek előadást a Velencei kalmárból, mikor azt se tudják, másnap élni fognak-e még? Miért csinálnak a Fővárosi Kefe- és Seprűgyártó Vállalat alkalmazottai 1989-ben előadást a Velencei kalmárból – és főleg: kinek? Mi változott 45 év alatt? Megöregedtek. Megöregedtünk.

Ha odakinn dübörög a történelem, nekünk van-e jogunk itt a színházban “játszani”? Mi a színház dolga, amikor a nagypolitika, a háború, a sors, és leginkább az emberi kegyetlenség és árulás az életünkre tör? Mit csináljon az a zsidó, aki nem akar bosszút, nem akar visszaszúrni, nem akar semmit, csak azt, amit mindenki más: boldognak lenni. Hova tűnnek a fiatalkori álmaink és vágyaink? A világ tehet arról, ha nem valósítjuk meg őket, vagy mi magunk?

És meddig hihetjük, hogy nemsokára mindannyian boldogok lehetünk egy szabad világban?”

Augusztus végén kezdtük a próbafolyamatot, a bemutatót október 24-én tartjuk. Az előadásra jegyet vásárolni erre a linkre kattintva tudtok.

Szereposztás és minden egyéb itt.


powered by Impala Studio