Hírek / BEZSIDULÁS Borgula Andrással

BEZSIDULÁS Borgula Andrással

Szép Ernő kérését megfogadva lehetőséget teremtünk, hogy egy napra te is zsidóvá válj!

BEZSIDULÁS Borgula Andrással

“Egész életemben zsidó legyek! Tessék talán felosztani ezt, mint a katonaságot vagy mint egy közmunkát, mindenki szolgáljon, mondjuk, egy évet, mint zsidó, ha már okvetlenül kell valaki zsidó is legyen, azonkívül, hogy ember.”
Szép Ernő kérését megfogadva lehetőséget teremtünk, hogy egy napra te is zsidóvá válj!
A nap folyamán meglátogatunk egy zsinagógát, beszélgetünk egy rabbival aztán délben zsidó tradicionális ebédet eszünk (pl. maceszgombócleves és sólet).
Délután a tanulásé a szerep és a levéltárban vagy a történeti tárban tanulunk a magyarországi zsidó közösség múltjáról.
Az este pedig egy könnyű zsidó vacsorával (bagel, hummusz, zsidó tojás, saláta, babka, stb) és egy színházi előadással vagy kvízjátékkal zárul.
Találkozó reggel 10:00-kor a Gólem Központban, ahonnan a nap házigazdájával, Borgula Andrással indul utjára a max. 15-20 fős csoport.

05.22-én: A program záróelemeként megtekinthetik Tóbiás, a tejesember c. előadásunkat a Gólem Színházban, melyről bővebb információ az alábbi linken érhető el:

Tóbiás, a tejesember

 

05.29-én: A program záróelemeként megtekinthetik Jaj, Istenem! c. előadásunkat a Gólem Színházban, melyről bővebb információ az alábbi linken érhető el:

Jaj, Istenem!

 

06.05-én: A program záróelemeként megtekinthetik Rossz zsidók c. előadásunkat a Gólem Színházban, melyről bővebb információ az alábbi linken érhető el:

Rossz zsidók

 

Erzsébetvárosi lakosok számára, lakcímkártya felmutatásával, helyszíni vásárlás esetén 50% kedvezményt biztosítunk.

 


powered by Impala Studio