Hírek /

Kirakat? Kirakart? Már megint. Igen, de nem ugyanúgy. Tavaly kezdtük és igen, összevontuk a színházat, a kiállítást és a kirakatot. Minimum 3 in 1. Így lett a kirakart. És most megint, megint májusban. (Majdnem) szabadtéri program. Főleg, ha nem esik. Jöhetünk-mehetünk Pesten és Budán, mindenütt a fény körül járunk majd. Lesz belőle természetes és mesterséges, nappali és éjszakai, hideg és meleg, alagút végi és sarki, lesz belőle komoly és vicces, vidám és szomorú, táncos, zenés és színház(i)as, sok szereplős és installációs. Fény a kirakatban. Kirakart a fényben.

A Gólem Központ két programmal képviselteti magát az eseményen, a programokra a belépés ingyenes.

A zsidókiejtési verseny
Május 15. vasárnap, 17:00 / Időtartam: 8 perc

A zsidó szó egyszerűnek tűnik, de csak a laikusok hiszik, hogy kiejteni valóban könnyű. Ki mondja, kinek és hol és kik hallhatják? Mindez befolyásolja a kiejtést. Tudta-e, hogy a témában versenyt is rendeztek? A legjobban kiejtő versenyző most bemutatja tudományát!

Szerző: Litkai Gergely
Előadják: Bán Bálint és Gergely Katalin

Where are the visions?
Május 15. vasárnap, 19:00 / Időtartam: 10 perc

Zsidó/jiddis dalok mesélnek a történelemről. Dalok, történetek boldogságról, reményről, újrakezdésről, nyomorúságról. Zenei sokszínűség és érzelmi játékosság. Vagyis: koncert a színházban.

Közreműködők: Berki Szofi, Bognár Anna, Darvas Kristóf

///

A KirakART további helyszínei és programjai: https://kirak.art/


powered by Impala Studio